Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
Voor iedere wens een speciale techniek

Technieken

Verschillende technieken

Om uw wensen tot op de millimeter te kunnen realiseren bieden wij meerdere druktechnieken aan. De ene techniek is aan te raden als u kiest voor een grote order. De andere techniek zou weer een perfecte optie zijn als u kiest voor bijvoorbeeld langdurige kwaliteit. Voor alle wensen hebben wij een bijpassende druktechniek, zodat we uw order kunnen aanpassen aan al uw wensen: resultaat, houdbaarheid en budget. Hieronder worden alle druktechnieken uiteengezet waarmee wij dagelijks werken en dus veel ervaring mee hebben.

Iedereen heeft andere wensen voor hun unieke bedrukte kleding. Bij verschillende wensen horen ook verschillende druktechnieken. Wij hebben onszelf een aantal technieken eigen gemaakt, waarmee we dagelijks werken. Deze lichten we graag aan u toe.

Flexdruk

Flexdruk is een bedrukking door middel van folie. De bedrukking wordt met behulp van hitte en druk aangebracht. Dit is vooral interessant voor kleine aantallen. Bij deze techniek werken we met vaste kleuren, maar dit hoeft absoluut geen beperking te zijn. U heeft namelijk de keuze uit wel 60 verschillende kleuren!

Lurvink Textiel Flexdruk
Lurvink Textiel transfer

Zeefdruktransfer

Dit is een bedrukking die bestaat uit verf en lijm. Door de combinatie van deze twee producten kunt u uw eigen kleuren kiezen en bent u niet afhankelijk van een vast kleurenpalet. De verf wordt in spiegelbeeld op een vel gedrukt. Hieronder komt een lijmlaag. Deze wordt vervolgens met behulp van hitte en druk op de kleding gezet. Dit is vooral interessant voor grotere aantallen. Hierbij is het mogelijk om na een bestelling extra artikelen bij te bestellen.

Directe zeefdruk

Dit is een bedrukking waarbij verf direct op textiel wordt gedrukt. Dit wordt gedaan door een zeefdrukcarrousel. De bedrukking wordt met verf op de kleding gezet en gaat vervolgens in de droogtunnel. Deze techniek gebruiken we vooral bij grote aantallen t-shirt, polo’s en sweaters, waarbij een ontwerp met veel lijnen en kleurgebruik wordt aangeleverd.

Lurvink Textiel Zeefdruk
Lurvink Textiel Fc transfer

Full-color zeefdruktransfer

Bij deze techniek wordt de bedrukking als inkt geprint op een vel. Hier komt witte verf en een lijmlaag achter. De inkt trekt in de witte verf. Vervolgens wordt de bedrukking met hitte en druk op het textiel aangebracht. Dit is vooral interessant bij grote aantallen met full colour logo.

Borduren

De meest luxe en lang houdbare techniek is toch wel het klassieke borduren. Uw logo wordt bij deze techniek omgezet naar een patroon. Met behulp van een borduurmachine wordt het logo op het textiel gestikt. Hierbij is minder detail mogelijk, maar het resultaat is erg chique en gaat jarenlang mee zonder dat de kwaliteit vermindert. Borduren wordt vaak toegepast op doorwerkjassen en werkbroeken.

Lurvink Textiel Borduring

Wat past bij uw order?

Wij begrijpen dat u niet meteen een keuze kunt maken tussen al onze technieken. Om te kunnen garanderen dat uw wensen tot in de detail en naar volledige tevredenheid gerealiseerd worden, gaan wij graag met u in gesprek over de wensen. Wellicht volgen hieruit meerdere opties en hieruit kunt u zelf een keuze maken. Alle adviesgesprekken zijn vrijblijvend en kunnen zowel telefonisch als op locatie worden gevoerd.